Cari Blog Ini

Sabtu, 3 September 2011

talam cincau

bahan2nya,bahan A550ml santan-dari 2 biji kelapa.200gm cincau hitam-disagat halus memanjang.175gm tepung beras.garam secukup rasa.
bahan2 B.500ml santan-150 ml gula pasir-90gm tepung gandum-3 biji telur-1 sudu teh sertbuk coklat-garam secukup rasa. bahanC.500ML santan-120 gm gula pasir-90gm tepung gandum-2tsp tepung jagung-1/2tsp pes pandan pekat-1 tsp esen pandan jernih-garam secukup rasa.
cara membuatkacau adunan Asehingga sebati ats api yg serderhana selama 10 minit.
masukan adunan tersebut dlm loyang dan kukus slama 10 minit
kemudiansatukanbahan Bdi dlm bekas dan kacau hingga mesra.masak atas api yg sederhana selama 7 minit dan kacau selalu.setelah bahanA siap di kukus lapiskan bahan B yg siap di masak tadi.kukus selama15 minit
  • kemudian satukan bahan C dan masak atas api sederhana selama 5 minit kemudian lapiskan di atas bahan B tadi.kukus selama 10 minit.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan